Ειρήνη Παρασκευοπούλου

Γνωρίστε τους συγγραφείς των Εκδόσεων Cambia!


Μέσα στην οικογένεια μου ακούγαμε πολύ μουσική, κυρίως κλασική αλλά και έντεχνη (Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Θ. Μικρούτσικο). Έτσι μεγάλωσα με αυτά τα ακούσματα.

Στην ηλικία των 6 ετών οι γονείς μου μ’ έγραψαν στο ωδείο όμως τα πρώτα χρόνια, η μουσική ήταν μια απλή εξωσχολική δραστηριότητα τίποτα παραπάνω. Στα 12 μου, ξεκίνησα να μαθαίνω πιάνο. Τότε ήταν που η μουσική έγινε προέκταση του εαυτού μου και καθώς προχωρούσα επίπεδα μεγάλωνε και η επιθυμία μου να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτήν. Έτσι σπούδασα και μέσα από τον κύκλο των σπουδών ανακάλυψα το κομμάτι της μουσικής διδασκαλίας . Ένα γνωστικό αντικείμενο που απαιτεί να είσαι ευφάνταστος και δημιουργικός για να μπορέσεις κερδίσεις το ενδιαφέρον των παιδιών για μάθηση! Έτσι ξεκίνησα να πειραματίζομαι φτιάχνοντας το δικό μου εκπαιδευτικό υλικό με σκοπό να κάνω πιο ευχάριστη και διασκεδαστική τη διδασκαλία της μουσικής.


Στην καλλιτεχνική μου πορεία είχα ανθρώπους που με βοήθησαν να εξελιχθώ μουσικά. Τόσο στο Πανεπιστημιακό χώρο όσο και στον καλλιτεχνικό. Γνώρισα ανθρώπους που με βοήθησαν να καταλάβω τη μουσική ως τέχνη και μου έδωσαν κατευθυντήριες γραμμές ώστε να πορευτώ με αυτή. Μια από αυτούς τους ανθρώπους είναι η καθηγήτρια πιάνου, Λητώ Θώμου.

Πέρα από την μουσική, ασχολήθηκα επαγγελματικά με την δημιουργική απασχόληση παιδιών, Οι ρόλοι που κλήθηκα να ενσαρκώσω ως εμψυχώτρια, η επικοινωνία αλλά και οι αντιδράσεις των παιδιών στην διάρκεια των διαδραστικών παιχνιδιών είναι στοιχεία που κρατώ γιατί με βοηθάνε στο να γίνομαι καλύτερη.


Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και ως δασκάλα πιάνου σε Ωδείο. Συνεχίσω να δημιουργώ εκπαιδευτικά μουσικά παιχνίδια και εκπαιδευτικό υλικό.
H Eιρήνη Παρασκευοπούλου (Maestra Renee) γεννήθηκε στην Βέροια το 1990, σπούδασε στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Διπλωματούχος πιάνου και Ανώτερων θεωρητικών. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Πιάνου στην θερινή ακαδημίας της Ιμολας στην Ιταλία καθώς επίσης έχει συμμετάσχει σε πιανιστικά σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα. Για σχεδόν 10 χρόνια εργάστηκε ως ανθρώπινο δυναμικό στο πολιτιστικό Οργανισμό Μέγαρο μουσικής Αθηνών αλλά και ως εμψυχώτρια σε ψυχαγωγικές και παιδαγωγικές δράσεις για παιδιά ηλικιών τριών έως δώδεκα ετών. Από το 2017 είναι δασκάλα Πιάνου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και από το 2020 εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από της Εκδόσεις Γλαρόλυκοι κυκλοφορεί επίσης το φιλοζωικό παραμύθι “Λάκυ το αδεσκοτάκι”.
Λινκς:

https://maestrarenee.wordpress.com/

https://www.facebook.com/maestrareneegr

instagram:maestrareneegr

152 views0 comments