Λένκα Πέσκου

Γνωρίστε τους συγγραφείς των Εκδόσεων Cambia!


Το πρώτο μου βιβλίο εκδόθηκε το 2009, αρκετά χρόνια πριν βέβαια κατέγραφα διάφορες ιδέες σε σχέση με απλά παιδικά τραγούδια που έχουν τέτοιο ενδιαφέρον και δύναμη να μεταφέρονται αυθόρμητα-δίχως κάποια παραγωγή ή κάτι άλλο..., πειραματιζόμουν με στίχους-ευτυχώς τώρα έχω υπέροχους στιχουργούς-συνεργάτες που γράφουν τους στίχους στα τραγούδια μου, ..με απασχολούσε η άμεση και απλή επαφή με μικρούς μαθητές κυρίως στη δημόσια εκπαίδευση.Ξεκίνησα τα πρώτα μαθήματα πιάνου 8 χρονών στην Τσεχία στο τοπικό εκεί Ωδείο στην πόλη Γιάβορνικ. Από την πρώτη επαφή με το πιάνο προσπάθησα να βγάλω απλές μελωδίες, ήταν η αγαπημένη μου ενασχόληση, στην αρχή είχα το πρόβλημα ότι έπρεπε να τα θυμάμαι, στην πορεία έμαθα να καταγράφω γρήγορα τις ιδέες μου στο χαρτί ή και ηχογραφώντας σε κασέτα.


Αυτό που με ώθησε να ασχοληθώ με τη μουσική ήταν η ανάγκη για αυτοέκφραση-σύνδεση με τον εαυτό μας, η δημιουργικότητα, ήθελα να προσφέρω χαρά και συγκίνηση στις στιγμές των ανθρώπων, η μουσική αλλάζει τον χώρο και τον χρόνο.


Η συγκίνηση όταν άκουγα μουσική, τα θετικά συναισθήματα που δίνει η μουσική στους ανθρώπους πάντα με εντυπωσιάζουν, στις δύσκολες στιγμές μου ίσως από ένστικτο ήταν το σημείο αναφοράς μου.


Στη μνήμη μου θα μείνει για πάντα η εργασία των τελευταίων χρόνων, κυρίως τα παιδικά και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που γράφω.Αυτή την περίοδο ετοιμάζω το νέο μου cd με 33 παιχνιδοτράγουδα για την FΜ Records και το κανάλι μου. Τραγουδά η υπέροχη Αλεξία Χρυσομάλλη.


Η ΛΕΝΚΑ ΠΕΣΚΟΥ μουσικός της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης, ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου 6 ετών. Έπειτα συνέχισε τις σπουδές στη μουσική, πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, παίρνοντας Πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, Ενοργάνωσης Πνευστών, Πτυχίο Πιάνου, Δίπλωμα Πιάνου και Δίπλωμα Σύνθεσης όλα με Άριστα. Έχει συγγράψει πολλά μουσικά βιβλία για παιδιά και έχει ηχογραφήσει και κάνει την παραγωγή σε πολλά παιδικά και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια γνωστά-αγαπημένα στα μικρά παιδιά αλλά και νέα τραγούδια δικά της. Έχει συνεργαστεί με την FM Records, τον Εναλλακτικό Κύκλο, τις Εκδόσεις Cambia και τις Εκδόσεις Φίλιππος Νάκας, σε έντυπη μορφή αλλά και digital release.


Λινκς:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLG8kHYP0L5B4wVv3U5Y8-BYzerAoSfSMe

https://www.youtube.com/channel/UCIFfiSX4AfcgJft9jQc3cHg92 views0 comments