top of page

Νίκος Τουλιάτος - Ένας διαχρονικός καλλιτέχνης


Ο Νίκος Τουλιάτος γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1955. Ξεκίνησε να παίζει drums το 1971 ως αυτοδίδακτος.

Το προσωπικό του ύφους διαμορφώθηκε από την εμπειρία που απέκτησε παίζοντας για πολλά χρόνια διαφορετικά είδη μουσικής με μουσικούς παραδοσιακής μουσικής, συνθέτες σύγχρονης μουσικής και τραγουδιού, και με Έλληνες και ξένους μουσικούς στον χώρο της JAZZ της σύγχρονης και αυτoσχεδιαζόμενης μουσικής. Έχει συνεργαστεί από το 1971 με το 99% συνθετών, τραγουδιστών, ηθοποιών, σκηνοθετών, ζωγράφων, ποιητών, μουσικών, χορευτών, χορογράφων κ.α. δίνοντας μαζί τους χιλιάδες συναυλίες - παραστάσεις σε όλο τον κόσμο).

Άνθρωπος δημιουργικός και δραστήριος, παραμένει ενεργός πολίτης συμμετέχοντας στα κοινά, εξαιρετικός δάσκαλος με μια ιδιαίτερη αγάπη και κατανόηση για τη νέα γενιά, καινοτόμος καλλιτέχνης που πειραματίζεται με το ρυθμό, τον ήχο και τη δράση τους επάνω στο λόγο ενώ μοιράζεται αυτή του την εμπειρία με συναυλίες σε ιδιαίτερους καλλιτεχνικούς χώρους για το κοινό αυτό που ενδιαφέρεται να νιώσει κάτι καινούριο που γεννιέται εκείνη τη στιγμή.

Οι συνεργασίες του με έλληνες και ξένους αξιόλογους μουσικούς και συνθέτες συνεχίζεται στα πλαίσια του αυτοσχεδιασμού και του πειραματισμού. Σαν μικρό παιδί ανακαλύπτει κάθε μέρα κάτι καινούριο και το μοιράζεται μαζί μας.

Έχουν εκδοθεί αρκετά βιβλία του από Εκδοτικούς Οίκους. Ξεχωρίζουμε και προτείνουμε στους αναγνώστες μας τα παρακάτω:


(για ευκολία, εάν σας ενδιαφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν τα βιβλία κάνετε αριστερό κλικ πάνω στην εικόνα και ανακατευθύνεστε σε αντίστοιχη σελίδα)Περισσότερες πληροφορίες:

Ο ΝΙΚΟΣ ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ, αποτελεί έναν από τους πλέον καταξιωμένους διεθνώς Έλληνες μουσικούς της JAZZ, σύγχρονης και αυτoσχεδιαζόμενης μουσικής. Βασικός συνεργάτης για περισσότερο από 30 χρόνια των Θάνου Μικρούτσικου, Μίκη Θεοθωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου, Χρήστου Λεοντή κ.α. έχει συνεργαστεί διεθνώς με τους Gunter Sommer – Herman Naehring – Mra Oma – Fredy Studer – Mark Ambrams – Michelle Vurcio – Peter Kowald – Σαβίνα Γιαννάτου – Don Parker – Ανδρέα Συμβουλόπουλο – Αnatoly Vapirof –Antony Ntotsef - Stoyan Yankoulov – Elitsa Todorova κ.α..

Έχει συνεργαστεί με εικαστικούς, καλλιτέχνες, χορευτές, ηθοποιούς, σκηνοθέτες Έλληνες και ξένους, έχει σκηνοθετήσει και παρουσιάσει παραστάσεις multi media στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει γράψει μουσική για ταινίες και θέατρο. Συμμετείχε σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ: World festival of contemporary music in Vienna, Festival of Lille, Glaskov Opera, Edinburgh festival, Roote Liede festival of Berlin, Saint Louis University, Soweto (Νότια Αφρική), Πραιτόρια, Festival Mediterraneo, Μαρόκο, Varna, Bansco, Ρώμη, Πετρούπολη, ΣΜύρνη, Λισσαβόνα κ.α.

Mε προσωπική δισκογραφία που ξεπερνά τα 20 albums υπήρξε συνδημιουργός των ΙΣΚΡΑ – ΝΟΤΕS – ΚΑΡΜΑ – ΤΗΛΕΘΡΟΟΝ, δημιούργησε την ομάδα κρουστών ΗΧΟΔΡΑΣΗ με την οποία συμμετείχε σε παραγωγές, ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Tο 1993 δημιούργησε μαζί με τον κόσμο την μεγαλύτερη ορχήστρα κρουστών (περίπου 30.000 άνθρωποι). Τα τελευταία 20 χρόνια πρωτοπορεί στη χρησιμοποίηση διαφόρων αντικειμένων ως κρουστά όργανα καθώς επίσης κρουστά ιδιοκατασκευής. Συνεργάζεται με τις εταιρείες κατασκευής κρουστών PEARL - PAISTE - CARBOSTICK.

Μέλος του Δ.Σ. του οργανισμού ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ – ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, οργανωτής και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του διεθνούς φεστιβάλ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ‘CROUSSIS’ στο διεθνές φεστιβάλ ΠΕΤΡΑΣ στην ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ. Το 2004 συμμετείχε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, με ομάδα 400 ατόμων εθελοντών τυμπανιστών και την ομάδα ΗΧΟΔΡΑΣΗ και στην τελετή λήξης των αγώνων με ομάδα 30 μουσικών, χορευτών και ηθοποιών χρησιμοποιώντας αντικείμενα των αθλητών σαν κρουστά όργανα, σε δική του σύνθεση.


Στο youtube μπορεί να βρει πολλές εκτελέσεις και αυτοσχεδιασμούς του. Τα βιβλία και η αντίληψή του για τη ζωή μέσα από τη μουσική αποτελούν πηγή έμπνευσης και εμπλουτισμού του τρόπου σκέψης μας.34 views0 comments
bottom of page