Ρουμπίνη Μεντζελοπούλου


Γνωρίστε τους συγγραφείς μας μέσα από ένα ερωτηματολόγιο που τους δώσαμε προκειμένου να μάθουμε περισσότερα για την ζωή τους.


Η οικογένεια μου ασχολείται με την μουσική και συγκεκριμενα με το δημοτικο τραγούδι πολλά χρόνια. Έτσι και εγώ ξεκίνησα να παίζω πιανο όταν ήμουν 4 χρόνων.

Σπούδασα μουσική και στην ηλικία των 24 έκανα την πρώτη μου απόπειρα για συγγραφή και σύνθεση παιδικών τραγουδιών μέσω της μουσικοκινητικής αγωγής. Η αγάπη μου για την μουσική και τα παιδιά είναι αυτά που με ώθησαν να ασχοληθώ με την συγγραφή μουσικών βιβλίων.Παράλληλα ασχολήθηκα με το θέατρο και το χορό. Διανύοντας την καλλιτεχνική μου πορεία σε αυτές τις τρεις τέχνες και συνδιάζοντάς τες μεταξύ τους, μπορούσα πιο εύκολα να συνθέσω τις «μουσικές» ιστορίες μου. Σπουδαίο ρόλο έπαιξε η εμπειρία που απέκτησα με τα χρόνια λόγω των παραστάσεων στην κάθε τέχνη ξεχωριστά.

Οι παραστάσεις στο Σάλτσπουργκ στην Αυστρία λόγω του σεμιναρίου του συστήματος ORFF καθώς και οι παραστάσεις στο φεστιβάλ κουκλοθέατρου στην Θεσσαλονίκη λόγω του σωματικού θεάτρου μέσω της ομάδας Πλεύσις έχουν μείνει στην μνήμη μου ως βοήθημα για αρκετά χρόνια.
Τώρα εργάζομαι στην Σχολή Κανάση καθώς και σε Ωδεία αλλά και σε παιδικούς σταθμούς. Για το μέλλον τα μουσικά παραμύθια και βιβλία είναι μια προτεραιότητα που έχω βάλει στη ζωή μου.Βιογραφικό:

Η Ρουμπίνη Μεντζελοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Είναι κάτοχος Διπλώματος Πιάνου και Φούγκας. Επίσης έχει σπουδάσει σωματικό θέατρο, τάνγκο και μπαλέτο. Έχει συμμετάσχει σε μαθήματα φωνητικής, μουσικοκινητικής αγωγής και θεατρικού παιχνιδιού σε Αυστρία, Τσεχία και Ελλάδα.

Παράλληλα, έχει πολυετή πείρα διδασκαλίας της μουσικής σε παιδιά και ενήλικες. Επιπρόσθετα, έχει πραγματοποιήσει σειρά σεμιναρίων μουσικοκινητικής αγωγής με έμφαση στη σύνδεση χορού και θεάτρου.

Από τις εκδόσεις Cambia που επίσης κυκλοφορεί και το βιβλίο “Ο Πλανήτης Τικ Τακ” (της Ρουμπίνης Μεντζελοπούλου και της Σίας Αντώνακα).

Λινκς:

https://youtu.be/6TLwc2-N0wk

https://youtu.be/zvYClU1jRKk

https://youtu.be/T9xCz8pc4JI

https://youtu.be/y8LVvgZ4KkE

https://youtu.be/9a0GfGQHkBk

https://youtu.be/ArsEH0OlEPc

https://youtu.be/bYRJgsBPmcs

https://youtu.be/g_V577poUgE

https://youtu.be/HNqgx1goMRY

https://youtu.be/GqDWekkMG3s

https://youtu.be/XrQNbajiLR8

https://youtu.be/f1vO_pIkJuY

https://youtu.be/XrQNbajiLR8

https://youtu.be/OIUdPqLdGSI

https://youtu.be/0VrTD4N7ARw

https://youtu.be/zB0nzzYEuDM

https://youtu.be/uGPdGdawDyU

https://youtu.be/ad40hvnnhMA

https://youtu.be/ECXlI5VF-So

https://youtu.be/jGKimpjQye0

https://roubinimentzelopoulou.wordpress.com/2018/09/09/%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B9%CE%BA-%CF%84%CE%B1%CE%BA/?fbclid=IwAR15mJJ3126XlFZswqeEJrrkV0aX5M2f7aJqLr9t0zJnQOsKvNP4p2rN2Hg

54 views0 comments