Σεμινάριο Παραδοσιακής Μουσικής στη Θεσσαλονίκη από τον Γιώργο Καρακάση

Updated: Feb 11, 2020

Ένα σεμινάριο που μπορεί να παρακολουθήσει εύκολα όποιος έχει λίγες βασικές θεωρητικές γνώσεις και μουσική περιέργεια που ωθεί το μουσικό να γίνεται κάθε μέρα και καλύτερος.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους μουσικούς με βασικές γνώσεις θεωρίας και σε όλα τα είδη μουσικής που θέλουν να εκτελέσουν, διασκευάσουν και ενορχηστρώσουν Ελληνικές παραδοσιακές μελωδίες. Η μελέτη θα γίνει μέσα από παρτιτούρες και ηχητικά αποσπάσματα Ελλήνων και ξένων συνθετών αλλά και από το συνθετικό έργο του εισηγητή.

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση βιβλίου του Γ.Καρακάση “Έξι παραδοσιακοί χοροί Δ. Μακεδονίας για πιάνο”. Προλογίζει ο Συνθέτης Dr. Σωτήρης Δεσπότης απόφοιτος της μουσικολογίας του πανεπιστημίου της Βιέννης και τα έργα θα εκτελεστούν από τον πιανίστα Ηλία Ταχτσίδη.


Ανάλυση, εναρμόνιση και ενορχήστρωση Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Παρουσίαση βιβλίου «Έξι παραδοσιακοί χοροί για πιάνο» Εκδόσεις Cambia 2019


AMS About Music Studios Ορφανίδου 5, Κέντρο Θεσσαλονίκη Κυριακή 16/02/20 Ώρα:17:00-20:00 Τιμές συμμετοχής: 20 ευρώ (50% έκπτωση σε ανέργους, φοιτητές και σπουδαστές των ΑΜS/Δημιουργών ωδείο)

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις και όλο το υλικό του σεμιναρίου.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

17:00 Έναρξη (Εισαγωγή, Βασικές έννοιες, Ανάλυση, Εναρμόνιση

Ενορχήστρωση σε όλα τα είδη και στυλ της μουσικής) 18:45 Διάλειμμα 19:00 Παρουσίαση βιλίου “Έξι παραδοσιακοί χοροί Δ. Μακεδονίας για πιάνο” 20:00Λήξη

Πληροφορίες – Αιτήσεις συμμετοχής AMS About Music Studios/Δημιουργών ωδείο (Στούντιο μουσικής παραγωγής/Ωδείο) Διεύθυνση: Ορφανίδου 5, Θεσσαλονίκη, 3ος όροφος Τηλ.: 2315 523148, mail: info@amstudios.gr , https://amstudios.gr/

16 views0 comments